2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Tendencijos Jūsų spintai - Ruduo/Žiema 2011/2012


Nors karštus saulės spindulius tenka tiesiog gaudyte gaudyti, o šilumos antplūdžiai užlieja rečiau nei tai sugeba padaryti šilti vandens lašai, krentantys žemyn ir vis primenantys apie atkulniuojantį sezoną, o vasaros skonis taip ir liko tinkamai nepajaustas, tačiau mada nemiega. Jau senokai pristatytos šaltojo sezono kolekcijos, tad visiškai nenuostabu, jog į mūsų duris jau beldžiasi ir rudens/žiemos 2011/2012 tendencijos. Kaip gi neatsilikti nuo jų ir jas pajausti?

Septintasis dešimtmetis


Kaip įprasta, kiekvienas naujas sezonas su savimi atsineša ir tam tikro ankstesnio laikmečio bruožus. Šį šaltąjį sezoną savo laiko mašinoje nustatykime septintąjį dešimtmetį, patogiai įsitaisykite ir kartu vykime pasivažinėti to meto greitkeliais...

Pirmoji septyniasdešimtųjų pusė vis dar su savimi nešiojosi šešiasdešimtųjų bruožus... Nors platėjantys sijonai ir pasislinko laipteliu žemiau, tačiau formalus stilius išliko niekur nedingęs. Tuo metu nebuvo didelio noro pabrėžti amžiaus skirtumą, tad kartais jaunos merginos galėjo būti nesunkiai sumaišomos su augusiomis moterimis. Kaip bebūtų, prabangi išvaizda buvo vienas iš būtinų atributų. Siaurėjančios, aptemptos kelnės taipogi gan sparčiai plito tarp moterų. Nepamirškime ir Chanel kostiumėlio, kuris buvo itin populiarus šešiasdešimtaisiais, bet savo vietos niekam neužleido ir septintąjį dešimtmetį. Po truputį kasdieniniai drabužiai pradėjo užimti vis didesnę vietą jaunesnių moterų ar merginų spintose.

Kaip šio laikmečio veidą, galėtume įvardinti, kone, visoms/visiems gerai žinomą Twiggy. Septintasis dešimtmetis su savimi atsinešė ir mini sijonus bei sukneles (shift dress), kuriuos itin dažnai galėjome regėti dėvint būtent Twiggy. Beje, maždaug įpusėjus septintam dešimtmečiui, pasibaigė ir kojinių laikas, nes jas dėvėti prie mini sijono buvo gan nepatogu, tačiau tuomet ryški šviesa nusišvietė pėdkelnių pusėje.

Negana to, septyniasdešimtaisiais itin išpopuliarėjo ir kostiumai, tačiau bandyta su jais eksperimentuoti, ieškoti naujų dėvėjimo galimybių. Vėliau sekė „flower power“ laikotarpis, kuomet spalvos, karoliukai ir ilgi plaukai buvo užvaldę didelę dalį žmonių.

Taigi, galime teigti, jog septyniasdešimtieji buvo gan įvairiapusiški ir nepastovūs, besikeičiantys. O ką gi dizaineriai mums siūlo dabar? Įvairios, kelių nesiekiančių, suknelių metamorfozės, kostiumėliai ir paltai, tarsi iš septyniasdešimtųjų fotografijų. Visgi manyčiau, jog geriausias pasirinkimas šį šaltąjį sezoną – neilga suknelė, kuri atveria plačias duris Jūsų fantazijai ir įvairiausioms variacijoms, tad galėsite ją vilkėti beveik bet kur, kur panorėsite. Kaip visad, tereikia tik tinkamų aksesuarų ir iš pirmo žvilgsnio paprastutė suknelė gali tapti tikra puošmena.


Kailis, kailiai, kailiniai

Ko gero, nieko nebenustebins tai, kad (o taip!) ir vėl šaltąjį sezoną garbingą vietą tarp ryškiausių tendencijų užima kailiai. Paminėjau žodį „ryškiausių“ ne atsitiktinai... Nors ir esame įpratę/įpratusios regėti ir dėvėti tamsių spalvų kailinius (tokie juk patys praktiškiausi), tačiau šaltis atžingsniuoja kartu su įvairiausiomis, ryškiomis spalvomis nuspalvintais kailiais. Kaip Jums Diane von Furstenberg pristatyti žalios spalvos trumpi kailinukai? Arba Emanuel Ungaro kolekcijos pristatymo metu pastebėti rožiniai... Emporio Armani mėlyni ar Missoni violetiniai kailiniai? Tikriausiai tai atrodo gan neįprasta, tačiau mada ir nėra tam, kad būtų įprasta. O kaip gi prisijaukinti tokią tendenciją? Receptas gan paprastas... nepersivalgyti. Juk ne kiekviena sutiktų dėvėti ryškiaspalvius kailinius, tad geriausia būtų rinktis kažką mažesnio, o aksesuarai būtų pats tinkamiausias variantas. Tamsiai raudonos, žalios ar kitos, Jums patinkančios spalvos kepurė arba apykaklė leistų jausti, kad ši tendencija apsigyveno Jūsų spintoje, tačiau tai neatrodytų itin iššaukiančiai, tad galėtumėte jaustis puikiai.


Spalvotos figūros

Taškas... taškas... rutuliukas... Ne, šį kartą žmogeliukų nepiešime, tačiau žvilgtelėsime į tai, ko pripiešė dizaineriai. O ateinančiam sezonui jie ganėtinai pasistengė... Negana to, kad ant drabužių galime išvysti įvairiausias figūras - keturkampiai, stačiakampiai, trikampiai ir kitokių formų detalės – tačiau šį šaltąjį sezoną ne mažiau svarbi ir spalvų įvairovė. Tačiau nepatarčiau itin žaisti labai intensyviomis spalvomis... Verčiau rinkitės kvadratinėmis figūromis, šiek tiek tamsesnėmis ir keletu ryškių atspalvių puoštą megztinį.


Taškai taškeliai

Taigi, ganėtinai nenuostabu, jog ir vėl taškeliai šmėžuos mūsų garderobe. Tačiau nereiktų į viską žvelgti taip paprastai... Dizaineriai sugebėjo taškus perkelti į kitą lygmenį, kad šie atrodytų daug originaliau ir moderniau, nei tie, kuriuos esame įpratusios/įpratę matyti (juoda suknelė su daugybe baltų taškelių – kone klasika, taip?). Būtent minėtasis standartinis/klasikinis/ar kaip jį bevadintumėme variantas daugumai yra tikrai nusibodęs ir ne viena savo spintoje jau turi kažką taip išmarginto. Tačiau ieškančioms įdomesnių idėjų, siūlau šį šaltąjį sezoną įsigyti dailią palaidinę su daugybe prisiūtų taškelių.


Striukė

Atrodo, jog striukė – kone vienas svarbiausių šaltojo sezono rūbų. Tačiau iki šiol dizaineriai buvo linkę kurti tik paltus, kailinius, tačiau striukės likdavo ganėtinai užmirštos ir retai galėdavo gauti tiek dėmesio, kaip dabar. Atrodo, jog mada stengiasi neprasilenkti su praktiškumu, tad nuo šalčio rudens/žiemos 2011-2012 metų sezoną galėsite gintis parka tipo, tiesaus silueto ar su dailiu diržu per liemenį suveržta, striuke.


Marga

Jau po vasaros sezono atrodė, jog dizaineriai pasitelkė visą savo fantaziją tam, kad parodytų kuo daugiau raštų. Tačiau, atrodo, jog iš tikro tai buvo tik maža dalelytė to, ką galime išvysti šaltojo sezono kolekcijose. Audinių margumas neleidžia atitraukti akių ir priverčia tarsi labirintu klaidžioti po vingiuočiausias siūles, spalvingiausias aplikacijas bei visaip, kaip tik įmanoma, išmargintų audinių tekstūrą, faktūrą... O kai viską sujungi į vieną... Puikus koliažas, neleidžiantis akims nė kiek pailsėti. Nors viskas atrodo taip gražu, tačiau siūlyčiau nepasiklysti raštų gausoje ir apsiriboti koliažais puošta palaidine. Ją nesunkiai priderinsite prie kitų rūbų ir nereikės galvoti ar neatrodote, kaip Kalėdinė eglutė (mirga marga).


Kostiumas

Puiki žinia visoms švarkų ir kelnių mėgėjoms – dar vienas visas sezonas, kuomet galėsite puoštis šiais drabužiais ir būti madinga :) Ko gero, būtent švarkas užima gan garbingą vietą daugumoje spintų. Kur nors einant jis padeda greitai ir lengvai sukurti nepriekaištingą įvaizdį. Tačiau pažvelkime ir į kitą kostiumo dėvėjimo pusę. O kaip gi įsivaizduojate aprangą vakarui? Tikriausiai pirmiausia pagalvojote apie dailią suknelę, aukštakulnius ir delninukę... Taip, tai puikus derinys, bet gal vertėtų atverti savo spintos duris kostiumui? Patarčiau rinktis neryškiais raštais ar blizgesnio audinio švarką bei kelnes, nes taip Jūs atrodysite nenuobodžiai ir originaliai. Be to, galėsite juos dėvėti ir atskirai, pvz.: švarkas puikiai tiks ir prie džinsų einant į miestą, kelnes nesunkiai priderinsite prie kone bet kokios palaidinės.


Iki malonaus,

Saldi_Mada/Giedrė.

---

Foto: style.com

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.