2011 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Back in 60's

Sveiki !

Tikriausiai jau spėjot susipažinti su artėjančio rudens tendencijomis.Viena iš jų buvo netikėtai ant mados podiumų sugrįžusi 60-tųjų era.Jei jau norime savo spintą šį sezoną pripildyti tokiais drabužiais būtų neblogai pirma truputį sužinoti apie laiką, kai madoje karaliavo tokios moterys, kaip Briggite Bardot, Jacqueline Kennedy bei žavingoji Twiggy.

60-tieji buvo būtent tas laikas, kai dauguma iš anksčiau buvusių mados tradicijų – žlugo, pasaulis Mary Quant dėka, pažino mini sijonėlius, o Audrey Hepburn suvaidino viename iš sėkmingiausių savo filmų – Breakfast at Tiffany‘s.



Anktyvuosius 60-tuosius buvo tiesiog užvaldžiusi elegancija ir stilingoji prezidento žmona – Jacqueline Kennedy.Pirmąją damą kopijuodamos moterys ne tik devėjo kostiumėlius su didelėmis sagomis, perlus, dabar taip madingus stilettos batelius, bet ir prezidento žmonos atrastas, taip vadinamas pillbox skrybėlaites.

1964 metais Mary Quant atradus mini sijonėlį mada pasikeitė visam laikui – pasaulį užvaldė dar nematytas, seksualus bei patogus drabužis.Nuo tos dienos mini sijonėlius moterys devėjo kone kasdien, tik kartais juos pakeisdamos į A formos berankoves mini sukneles.1966 metais buvo galutinai padėtas taškas ankstyviesiems 60-tiesiems, kai pillbox kepurės buvo iškeistos į didžiules, ryškiaspalvias skrybėles.Moterys ieškojo įkvėpimo Twiggy, Audrey Hepburn, Colleen Corby, Penelope Tree išvaizdoj.



Taigi, kodėl gi spintos nepapildžius keliomis trapecijos formos mini suknelėmis, kelius siekiančiais ilgaauliais bei ryškiaspalviais derinukais, juk taip atrodydamos 60- tųjų žvaigždės išties atrodė įkvepiančiai!

Su meile, Erika! xx


Komentarų nėra:

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.