2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis

Inspired by Jackie & Marilyn

Sveiki !


Sex is a part of nature. I go along with nature.” Marilyn Monroe

What is my proudest accomplishment? I went through some pretty difficult times, and I kept my sanity. Jacqueline Kennedy


Jackie ir Marilyn.Marilyn ir Jackie.Norma Jeane, praleidusi savo vaikystę globos namuose ir aristokratiško kraujo turinti, pasiturinčių tėvų dukra - Jacqueline Lee Bouvier. Pasaulinis sekso simbolis ir jauniausia iš kada nors išrinktų JAV prezidentų žmona.Dviem skirtingų gyvenimų ir išvaizdos moterims, atrodo, niekada neturėjo susikirsti keliai, bet taip buvo prieš vieną vyrą – John F.Kennedy.Viena iš šių moterų tapo jo žmona, kita…meiluže.





















Jacqueline Lee Bouvier gimė 1929 metų liepos 28d. New Yorke.Nuo pat vaikystės mergaitė buvo auklėjama kaip dama - šoko baletą, jodinėjo geriausiais žirgais.Prancūzijoje pabaigusi George Washington universitetą, Jacqueline Vašingtone pradėjo dirbti fotografe viename laikrašty , ten ir susipažino su būsimuoju vyru – John F.Kennedžiu.To paties socialinio sluoksnio, puikių manierų, aristokratiško kraujo mergina buvo tobula pora, dar tada tik senatoriui, siekiančiam prezidento vietos.Kennedžių vestuvės įvyko 1952 metais, o po devynių metų John F.Kennedis tapo 35-uoju JAV prezidentu.Po daugybės nesekmingų nėštumų bei gimdymų Jackie ir Johnas užaugino du vaikus.






















Neskaitant puikios žmonos, mylinčios motinos vaidmenų Jackie tapo tikra mados ikona.Pirštinaitės, perlai, subtilios spalvos – viskas kūrė tobulai suderintą a la jackie eleganciją, dar dabar įkvepiančią daugybę mados mylėtojų.Jacqueline dievino Cristobalą Balenciagą, Coco Chanel, o savo gyvenimo pabaigoj devėjo tik Carolina Herrera kurtus drabužius.






Nors Jackie su Johnu kartu gyveno daugiau nei dešimt metų, jų santuoka buvo labiau panašesnė į griežtą sutartį.Nors Jacqueline visada žinojo apie savo vyro išdavytes su daugybe kitų moterų, niekada tam neskyrė dėmesio, mat tai gerai išauklėtai moteriai atrodė kaip blogo taktas, tad ji tiesiog susitaikė su mintim, jog vyrai, kurie galėtų būti ištikimi savo žmonoms – neegzistuoja.




Marilyn Monroe, dar tada Norma Jeane gimė 1926 metų birželio 1d. Los Andžele.Normos vaikystė nebuvo lengva – ji augo globos namuose ir viskas pasikeitė tik tada, kai ji būdama dvidešimties pasirašė sutartį su modelių agentūra.Noras pradėti karjerą sužlugdė Marilyn pirmąją santuoką ( ji ištekėjo būdama vos šešiolikos, tam, jog nebereikėtų gyventi globos namuose ), mat troškimas tapti aktore buvo daug stipresnis nei meilė vyrui.Visos svajonės ėmė pildytis suvaidinus filme All about Eve.Po to žingsnelis po žingsnelio sekė vis vienas už kitą puikesni vaidmenys, žurnalų viršeliai ir jau netrukus, pasiekusi savo karjeros viršūnę, Marilyn Monroe tapo viena garsiausių visų laikų šviesaplaukių bei sekso simboliu.























Marilyn Monroe stilių galima apibūdinti dviem žodžiais : moteriška ir seksualu.Aptemptos suknelės, išryškinančios tobulą figūrą, raudoni lūpų dažai, ir, beabejo, geriausi merginos draugai – deimantai – štai kas jaudindavo vyrus, ir versdavo pavydėti kiekvieną moterį.





Nors Marilyn daugeliui iš pirmo žvilgsnio galėjo atrodyti kaip lengvabūdiška blondinė, išties ji buvo melancholiška asmenybė, pavargusi nuo šlovės, troškusi tapti tiesiog namų šeimininke.Išvis Marilyn turėjo tris vyrus.Santuoka su antruoju vyru Joe DiMaggio truko mažiau nei metus, o trečiasis vyras, dramaturgas Arthur Miller pasakodamas apie Marilyn ją apibūdino kaip vi
enišą poetę,troškusią, kad pasaulis ją suprastų.














Kada Marilyn Monroe susipažino su John F.Kennedžiu pasakyti sunku.Prezidentas visada žavėjosi tokiomis moterimis kaip Marilyn.Deja, tai kas vieną savaitgalį įvyko tarp jo ir žavingosios šviesaplaukės Palm Springs viešbuty John F.Kennedžiui buvo vienkartinis dalykas, kai tuo metu Marilyn visiškai pametė galvą dėl prezidento.Johnas išliko šaltas ir jų romanas taip ir nepasikartojo, mat anot jo Marilyn vistiek nebuvo tinkama prezidentui į žmonas.Jis tai pasakė jai į akis.



Taip, Jackie ir Marilyn buvo labai skirtingos.Nors šios moterys, tikriausiai, niekada savo gyvenime nebuvo susitikusios, abi turėjo nuomones apie viena kitą.Elegantiškoji Jackie buvo pasišlykštėjus Marilyn elgesiu, jos kuriamu įvaizdžiu, kai tuo metu Marilyn tikriausiai pavydėjo prezidento žmonai.



Jeigu reikėtų pasakyti tikslią datą, kada baigėsi šis meilės trikampis, įvardinčiau 1962 metų gegužės 19 dieną.Tą dieną Marilyn pasirodė Madison Square Garden aikštėje, kur vyko koncertas John F.Kennedžio gimtadienio proga.Ten ji ant scenos pasirodė vilkėdama gundančią suknelę ir prezidentui sudainavo Happy birthday, Mr.President. Išduota ir įžeista Jackie gimtadieny nepasirodė.Netrukus poto Marilyn buvo rasta negyva savo lovoje, kaip manoma, nusižudžiusi.Po metų prezidentas buvo nušautas, o Jackie vedė antrą kartą.



Pabaigai, nė nežinau, kurios iš jų gyvenimo istorija buvo liūdnesnė, ar nuolat vyro išdavystes kentėjusios Jackies, kuri nors ir teigė, jog jos gyvenime svarbiausi vaikai, visgi mylėjusios jų tėvą, ir tiesiog palūžusios po jo mirties, ar Marilyn, kurios svajonė būti mylimai, tapti tiesiog namų šeimininke taip niekad ir neišsipildė.

Su meile, Erika! xx



Komentarų nėra:

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.