2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Mėnesio vieta : Graikija

Sveiki !

Vasarai einant į pabaigą, norisi dar minutei atsigręžti ir paskutinį kart, kol dar spinta nepradėta pildyti lietingam Lietuvos rudeniui, pasidžiaugti saule.Ir kas geriau tam tiktų, jei ne saulėtoji Graikija?Kas šioj šaly ir jos kultūroj taip žavi dizainerius iš viso pasaulio?

Dar iš istorijos pamokų mokyklos suole, tikriausiai, atsimenat, kaip senovės Graikijoj tiek vyrai tiek moterys puošdavosi tokiom pačiom, sukneles primenančiom, baltomis suknelėmis, vadinamomis peplosais.Tikriausiai nė neverta imti vardinti daugybės mados namų, kurie buvo įkvėpti šio paprasto, bet labai patogaus rūbo, tarp jų ir garsieji Lanvin, Fendi, Hermes.






Nereikėtų pamiršti, kad Graikija turi ir savo mados savaites, kur pasirodo geriausi šalies diazineriai, kaip nebūtų keista, demonstruojantys ryškias, ambicingas kolekcijas.





Kaip puoštis vykstant į Graikiją mus moko Vogue Paris redaktorė Emmanuelle Alt, liepos mėnesio žurnalo numerį paskyrusi Graikijai.Čia Isabeli Fontana, kaip tipiška graikė dėvi ryškiaspalviais, dėmesį traukiančiais ir apnuoginančiais rūbais, o puošiasi didžiuliais auskarais.Aišku, nepamirštama ir cigaretė – smagus faktas – nors šioj šaly jau kuo seniausiai uždrausta rūkyti kavinėse, graikams į tai nusispjaut – visi Graikijos barai skendi dūmuose !











Nuotraukos : TFS
Su meile, Erika! xx

Komentarų nėra:

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.