2010 m. rugsėjo 11 d., šeštadienis

Uniforma?

Mokslo metai jau po truputį įsibėgėja. Manau, jog daugumoje mokyklų uniforminis švarkas yra privalomas, tad ir ši tema turėtų būti gan aktuali.
Uniforma... Kas gi pirmiausia įsirėžia Jūsų vaizduotėje išgirdus šį žodį? Vienoms/vieniems - tai dailios juodos suknelės, sniego baltumo apykaklės ir kojinės, plaukai papuošti didžiuliais kaspinais... Kitai daliai tai dažniausiai tamsūs klasikinio modelio švarkai. Yra tokių, kurioms/kuriems jie patinka, juos noriai dėvi. Tačiau, kaip visada, yra ir kita medalio pusė... Nenoriu, nepatinka, nepatogu, nenešiosiu. Kaip gi tuomet prisijaukintį tą rūbą, kurį tenka dėvėti taip dažnai ir kiekvieną kartą tiesiog norisi nugrūsti į tolimiausią spintos vietą? Paruošiau keletą paprastų ir lengvai įgyvendinamų idėjų su jas daug maž atitinkančiomis nuotraukomis.

Segės

Ko gero, vienas paprasčiausių ir pirmiausia į galvą ateinančių būdų pagyvinti drabužį, padaryti jį tokiu, kurį būtų malonu dėvėti - įsisegti segę. Galbūt reiktų nepabijoti, bet sužaisti ir ne tik su viena, bet su keletu jų. Švarkas atrodys daug įdomiau, jei abu ar vieną jo atlapą/atlapus papuošite derančiomis metalinėmis (ir nebūtinai)segėmis ar panašiomis aplikacijomis.

Suteikite jam šiek tiek blizgesio

Ne vien segės gali rūbui suteikti puošnumo, blizgesio. Visa tai galite lengvai išgauti sumaniusios apsiūti atlapų ar viso švarko kraštus žvyneliais. Jei žvyneliai nėra tai, kas Jums patinka, tuomet rinkitės kokį nors audinį, pvz. aksomą, ar paprasčiausias, įvairių tipų juosteles naudojamas siuviniams, kuriuo/kuriomis dekoruokite minėtuosius švarko kraštus.
Pečiai

Jei mėgstate pabrėžti pečių liniją, tuomet tai Jums tikrai patiks. Jau ir paprasčiausiai į švarką įsiūti petukai suteiks jam išskirtinumo. O jeigu nenorite apsistoti ties šiuo, gan minimalistiniu, sprendimu - rinkitės ir švarko pečių dekoravimą. Yra daugybė būdų kaip suteikti jiems originalumo: naudokite grandinėles, kutus, išsiuvinėkite karoliukais ar... ar ...ar ...

Kailis

Šis šaltasis sezonas - puikus metas tempti visus kailius iš spintos. Ir tai nebūtinai turi būti šilti kailiniai. Švarko modeliui pagyvinti rinkitės kailinę apykaklę. Ji ne tik prisidės prie šiltumo jausmo, bet tuo pačiu atrodys ir labai stilingai.



Persiūkite sagas

Dažniausiai klasikinis uniforminis švarkas būna su pora, niekuo neisšsiskiriančių, sagų. Bet tai juk labai lengvai pakeičiama. Nusipirkite naujų metalinių (žinoma, galima rinktis ir kitokias) sagų, susiūkite jas į dvi juostas iš abiejų pusių, papuoškite jomis ir apatinę rankovių dalį ir turėsite dailų, militaristinio stiliaus įkvėptą švarką.



Odinės detalės

Gana lengvas, bet puikiai atrodantis būdas yra dekoruoti švarką odinėmis detalėmis. Prisiūkite odos gabalėlius ties alkūnėmis arba papuoškite atlapus ar kišenes...

Žinoma, dar yra daugybė būdų, kurių nepaminėjau, bet tai palieku jau Jums.
---
Foto: net-a-porter ; forever21 ; asos
---
Iki malonaus,
Saldi_Mada.

Komentarų nėra:

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.