2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Paryžiaus Mados Savaitė - Ruduo/Žiema 2010

Keletą paskutinių dienų buvau tikrai užsiėmusi. Taip. Ir per tas dienas buvo pristatyta tiek kolekcijų... Kad nelikčiau apkaltinta tinginyste, skubu parodyt keletą paskutiniųjų.
Miu Miu parengė itin romantišką kolekciją, kurioje kartas nuo karto šmėsteldavo ir ypač ryškios oranžinės ar tai violetinės spalvos. Gan įdomus sprendimas buvo ir pasirenkant keistus siluetus. Deja, sakyčiau, jog man ši kolekcija nesukėlė didelio susižavėjimo. Nei tos keistai stovinčios suknelės, nei ryškios spalvos, nei avalynė su kaspinėliais... Gal čia aš per daug išranki.
Šiek tiek ką kita galėčiau pasakyti apie Hermes. Gan žavi kolekcija kelianti daug minčių apie modelių išvaizdą. Kas gi jos šį kartą? Šnipės? Dendžio įvaizdžio pasekėjos? Galima daug spėlioti. Visgi kolekcijos pagrindą sudarė kostiumai. Ne šaip sau kostiumai. Dauguma jų buvo iš... odos. Taip, taip. Atrodytų, jog vargiai vilktumėtės kostiumą primenantį moters-katės rūbą? Hermes pristatymo metu modeliai puošėsi būtent tokiu. Be viso to, ryškus buvo ir leopardo kailio rašto akcentas (skėčiai, palaidinės...). Kolekcija skendėjo įprastose kostiumų spalvose- pilka, juoda, ruda.
Išvydus Louis Vuitton kolekciją kai kurie modeliai man iškart priminė filmą The Village. Matyt tas neįprastas sijonų ilgis žemiau kelių, gėlėtos suknelės siejasi su filme regėtais aktorių apdarais. Žinoma, yra daugybė tokio tipo filmų, bet šį kartą man pirma mintis kilo apie minėtąjį. Tačiau ne filmas čia svarbiausia. Gal dažnokai pasakote močiutei, jog jos kostiumėlis ar suknelė nemadingi? Louis Vuitton dizaineriui, atrodo, pasirodė kitaip. Šį kartą negalėjome išvysti trumpučių sijonų ir lengvučių, perregimų audinių. Juos pakeitė šilto audinio kostiumėliai, ilgi margi sijonai, vilnoniai paltai. Net neišryškintos ir itin lieknos modelių figūros, kaip visur įprasta. Dabar net specialiai sijonai siūti su praplatintais klubais... Kaip sakant, kolekcija kiekvienai.

Miu Miu

gif maker

Hermes

gif maker

Louis Vuitton

gif maker

Foto: style.com
---
Iki malonaus,
Saldi_Mada.

Komentarų nėra:

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.