2009 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

NYFW - Apibendrinimas ir Mano Top 10

NYFW - Niujorko mados savaitė jau baigėsi, bet tai buvo tik puiki pradžia prieš kitų kolekcijų pristatymus kituose miestuose. Dėl to norėčiau apibendrinti ir apibūdinti tai ką išvydome.

Detalės

Daug dėmesio ir buvo skirta būtent detalėms. Įvairių formų rankinės, ryškūs aksesuarai, įstabi avalynė... Drabužių modelius visa tai pagyvindavo puikiai.



Spalvos ir raštai

Tikriausiai būtų sunku išrinkti daugiausia vyravusias spalvas. Tačiau manyčiau tokios spalvos, kaip juoda, balta bei pilka buvo ir bus madingos dar daug sezonų. Be jų galėjome išvysti ir daug ryškiaspalvių, margų, įvairiai raštuotų audinių. Taipogi šį kartą podiumą užkariavo ir geometriniai, griežti raštai, langavimai, linijos.


Už scenos...



Mano Top 10

Ko gero labiausiai man patiko Rodarte ir Phi kolekcijos. Iš dalies jos skirtingos kaip ugnis ir vanduo. Rodarte šį kartą nepabūgo gotiško stiliaus detalių, ekstravagantiškų, masyvių tatuiruočių, tamsių spalvų. Phi tikra atsvara tam. Joje vyravo lengvi, švelnių bei šviesių spalvų (nors buvo ir nemažai juodos) rūbai. Tad sudariau ir savo mėgstamiausių Niujorko mados savaitės rūbų top 10.


Foto: reuters.com / coutorture.com
---
Iki malonaus,
Saldo_Mada.

3 komentarai:

Everyone loves fashion rašė...

nebloga apzvalga, nors ir truksta informatyvumo :) Manau, linijos, geometrija,rastai, tiek ziema, tiek ir vasara yra madingos :) O del spalvu sutinku.... daug pasteliniu, yra ir juodos, pilkos, baltos, taciau ir netruksta ryskiu :)

Dare rašė...

Dėl spalvų tai visgi manyčiau, kad šiemet dominuoja balta, juoda, pilka, o ryškūs liko tie mados namai, kurie visada tokie buvo ir kurių tai buvo skiriamasis ženklas

saldi_mada rašė...

Ačiū.
Dėl spalvų, tai aprašiau tai ką galėjome matyti, o ryškių spalvų, kaip ir juodos, baltos ar pilkos, buvo tikrai nemažai. O ir senesniuose pranešimuose yra 2010 vasaros madingų spalvų lentelė. Bet aš manau, kad geriausia spalvas rinktis pagal tai, kokios patinka ir tinka.
Dėl informatyvumo, tai nesistengiu rašyti ilgos apimties tekstų, nes iš dalies tokius skaityti tiesiog nusibosta. Taipogi daug kas akivaizdžiai matosi nuotraukose, tad aprašinėti paveikslėlį nėra prasmės.

Nuotraukos, kurios nėra mano priklauso tikrąjam jų autoriui. Jei tikrasis jų savininkas yra nepatenkintas jų naudojimu, tuomet prašau pranešti man ir jos bus pašalintos. /// All images that are not mine are credited and if someone has a problem with me using them, then please contact me right away and I'll remove them.



.